Meze-mánia - vegán különkiadás

Duration:
3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Ezt a kurzust két népszerű trend találkozása ihlette, egyrészről az egymással megosztva, közös tányérokból falatkázás kultúrája, másrészt az igény a vegán életformára, étkezésre. Ez a találkozás azonban nem erőltetett: a Földközi-tenger keleti vidékén, a mai Közel-Keleten évszázados hagyománya van enni „vegánul és falatkákat”. Sőt, valójában akkor lenne nehezebb dolgunk, hogy valami ne friss, ne zöldséges legyen. Mai lakománkhoz salátákat, mártogatósokat, remek egytálételeket hoztunk: egy-két klasszikust némiképp újra gondolva, illetve olyan fogásokat, amelyek még kevésbé ismertek itthon. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Izraeltől Libanon és Szírián át Jordániáig.
MENU
- Za’atar toasted seed mix
- Yellow hummus with turmeric and mango
- Pink hummus with beetroot
- Damascus kibbeh with tomato sauce
- Rice and vegetable fatteh
- Winter tabbouleh with fennel, celeriac and walnut
- Cauliflower Couscous with pine nuts and raisins
- Muhammara / Pepper and walnut dip
DATES
COURSE REMINDER …
Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.