Chicken Curry Asia

Duration: 3 hour
Number: 10 person
Difficulty level:
Use of ingredients:
Cultural depth:
Language: Hungarian
Chicken Curry - noha részben brit eredetű - sokfele létezik Ázsiában, ahogy azt a mai csirke curry körutazáson is látni fogjuk. Négy nagy ázsiai nemzet négy nagy konyhájában nézünk szét: megtanulunk curry szószt és sűrűséget beállítani, ügyesen használni a fűszereket, összerakni az ízeket – mindezeket különböző csirkehús részekkel. Indiában kezdünk, a dél-indiai Madras városából származó klasszikussal. Majd irány Thaiföld, a thai Green Curry friss zöld curry pasztából készül sok érdekes zöldséggel és kókusztejjel - meglehetősen csipősen. Legdélibb és legegzotikusabb receptünk a száraz és nedves fűszerekből készülő indonéz curry, a Kare Ayam. Legvégül pedig Japán Kare Raisu jön, ami kevésbé fűszeres, zöldséges és sűrű alaplével készül. Finom rizsköretek, piták és hűsítő italok kísérik a curry-sztorizást.

MENU

  • Chicken Madras curry
  • Thai green curry with chicken
  • Kare ayam / Indonesian chicken curry
  • Kare raisu / Japanese chicken curry

DATES

01 July 2023 - Saturday
10:00 - 13:00 Páva utca

IF THE DATE IS NOT SUITABLE …

Notify me if this course is being published at another time or a place becomes available.

Course calendar

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU

Gerenal infos

Cooking is hands-on, each pair preparing the full menu in small batches. Our cooking sessions last about 3 to 4 hours with typically 10 participants. The menu contains 3 to 7 courses/dishes. The food can be eaten at the course or taken home in small containers.

Our adult courses are targeted for adult participants, but we are happy to receive children as attendees over the age of 12 years with an adult. 

Course prices

Drink package