Balkáni lakoma

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk Gibanicát túróval és spenóttal szerb módra kerek formában készítve, de átnézzük a tekerési- és rétegezési módokat. Majd jön a két legikonikusabb húsos fogás: Pljeskavica és Chevapcici – áttekintjük a húskészítést, és a kiegészítők sorát, többek között a bolgár eredetű Sopska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg piskóta desszert a Hurmasice zárja a sort.

MENÜ

  • Ajvár / Balkáni paprika krém
  • Shopska salad / Sopszka saláta
  • Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes
  • Pljeskavica / Szerb burger
  • Cevapcici, ajvar, pita / Grillezett kolbász falatkák, ajvár, pita
  • Hurmasice / Boszniai szirupos édesség

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás