Meze-mánia: balkán falatok
 
                            Időtartam:
                                                
                                                                                                            3 óra
                                                                                                    
                                            
                                                                            
                                                                            Létszám: 10 fő
                                                                                                                Technikai nehézség:
                                                                                                                Alapanyag használat:
                                                                                                                Kulturális mélység:
                                                                                                        
                            A meze nagyjából azt jelenti, hogy étvágygerjesztő falatka vagy előétel. Ugyan a meze kultúra epicentruma a Földközi-tenger keleti vidéke, de északabbra, a Balkán-félszigeten is szokás kis adagokban, egymással megosztva, falatkázósan étkezni. Ma ilyen külön-külön is ízletes, együtt is remek balkáni klasszikusokat fogunk készíteni, mint például a szopszka saláta, a réteslapból készült gibanica, a hagyományos csevap friss lepényben és ajvárral, valamint az igazi szerb cserépedényben sütött bab.
                                                            
                    MENÜ
- Shopska salad / Sopszka saláta
- Pasulj / Sűrű babfőzelék, zöldségekkel, tarjával, kolbásszal
- Cevapcici / Grillezett kolbász falatkák
- Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
- Lepinja / Frissen gyúrt lepény
- Gibanica sa špinatom / Spenótos-túros szerb rétes
KIÍRT ALKALMAK
                                                    2025. november. 19. - szerda
                                                
                                                18:00 - 21:00
                                                
                                                                                                                                                                        Bécsi út
                                                                                                                                                                                                                                                                            Magyarul  tartjuk
                                                                                                    
                                            HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.

 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        