• Név
  • E-mail

Bizánc és Konstantinápoly ízei

Isztambul, vagy ahogy sok évszázadon át hívták, Konstantinápoly nemcsak Törökország, illetve az egykori Oszmán, valamint Bizánci Birodalom, hanem az egész régió legnagyobb városa – kultúrája, építészete, lakosságának sokszínűsége és persze konyhája is hűen tükrözi ezt. Ezen a kurzuson képzeletbeli körutazást teszünk Isztambulban, amihez olyan színes, könnyű meze-menüsort állítottunk össze, amelyben az ottlakó, egykor egész városrészeket magukénak tudó szefárd zsidó, örmény és görög népek konyháinak ízei jelennek meg. Főzés közben pedig sok-sok érdekességet is megtudunk erről a mindig is vibráló, közel 20 milliós városról, történelméről, lakóiról.

Menü

  • Kaşkarikas (szefárd zsidó - cukkini saláta kaporral, fokhagymával és kecskesajtos pitával
  • Pilaki (görög - olívaolajos fehérbab saláta sárgarépával és fokhagymával főzve)
  • Topik (örmény - csicseriborsókrémes, fahéjas, mazsolás, karamellizált hagymás batyu)
  • Midye kavurma (görög - sajttal, paprikával, paradicsommal töltött kagyló)
  • Pirasa köftesi (szefárd zsidó - fűszeres, pórés mini húsgombócok)
  • Dondurmalı irmik tatlısı (örmény - fenyőmagos, pirított búzadarából készült helva vanília fagyival)

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2019. Április 11.
Csütörtök 18:00

Ne maradj le...

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Jelentkezésedet rögzítettük. Értesítünk emailben, ha újra kiírtuk ezt a kurzust egy másik napra, vagy ha lemondás miatt felszabadul hely.
Helyszín 1094 Budapest, Páva utca 13. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3,5
  • Létszám: 10 fő
  • Nehézség:

Árak 1 fő / alkalom = 15.990 Ft