• Név
  • E-mail

Az állandó csapat

Bartal Sándor

Sanya a Chefparade "születése" óta velünk van - több mint 1000 kurzussal a háta mögött Ő a Chefparade Rendezvényközpont konyhafőnöke. Kedvence a fúziós konyha, modern és hagyományos magyaros ételek, valamint húsok, halak készítése. Egyébként 33 éves, szakács végzettségű. Dolgozott több belvárosi, modern, francia és olasz étteremben, valamint több főzőműsorban dublőr szakácsként.

Paul Mizener

Paul a britt Edinburgh-ben született. A skót főváros, Aberdeen és a Shetland-szigetek legjobb éttermeiben és szállodáiban tökéletesítette szakács tudományát. 2008 óta él Magyarországon. A Chefparade rezidens chefje, emellett több hazai és külföldi gasztroprojektben vesz részt, mint tanácsadó. Szenvedélyesen rajong a brit, amerikai és francia ételekért, valamint a halakért és a tenger gyümölcseiért.

Bogdány Gábor

Gábor (aka Bogi) 20 éve űzi ezt a mesterséget: a nagyvilágban sokfele szerzett tapasztalatot. Dolgozott családi vendéglőkben, hotelekben, hajón, illetve rendezvényeken és a catering szakmában is. 2016 óta Chefparade rezidens. A húsok, vadak és halak szerelmese, de szenvedélyesen hisz az egyszerű és jóízű ételekben – és ennek szellemében dolgozik.

Kócsa László

László végzettségét tekintve közgazdász, 12 évet tréning-szakmában eltöltött év után alapította Chefparade Főzőiskolát. Régóta műkedvelő szakács, a kurzusok tekintélyes részének születésekor is ott bábáskodott. Kedvence az ázsiai konyha, Indiától Szingapúrig, de mindent örömmel fogyaszt, főz, kísérletez, fúzionál, ami egzotikus és sok fűszert tartalmaz.

Sokacz Bernadett

Bernadett Veszprémben végzett idegenforgalom és szálloda szakon. Több éven át Spanyolországban (Ibiza, Tenerife, Mallorca) turisztikai szolgáltatásokkal foglalkozott - és a spanyol, illetve a mediterrán konyhát is jól megismerte. Kurzusainkon megosztja Veletek minden tudását!


Vendégszakácsaink

Gáspár Péter

Gazsi író, idegenvezető, francia-történelem szakos tanár. Főállásban egy utazás irodában dolgozik. Az elmúlt tíz évben jobbára a dél-kelet ázsiai térségre specializálódott, az ottani életérzések, benyomások, a buddhizmus ezer arca, a táj földrajza, a monszun, a térség történelme és kultúrái varázsolták el. Külön örömforrásként mélyedt el a kezdetektől fogva a térség lenyűgöző gasztronómiájában.

Papp Zita

Zita rajongása a desszertekért már korán elkezdődött, így nem is volt kérdés, hogy a cukrászat lesz a hivatása, amit fiatal kora ellenére nagyon hamar a legnagyobb szakmai elismeréssel jutalmazták, ugyanis Zita jelenleg a Stand étterem Michelin-csillagos csapatát erősíti vezető cukrászséf pozícióban. Éttermi cukrászként otthonosan mozog a tányérdesszertek, illetve a legfrissebb gasztotrendek világában, így a legmodernebb konyhai megoldásokat hozza el mindenki számára érthető és elérhető formában.

Adelina Eunicey

Adelina a dél-india Tamilnádú államban született: a fűszerek és templomok vidékén. Szoftverfejlesztő munkája révén érkezett Magyarországra 4 éve, és büszke arra, hogy már magyar származású férje is majdnem úgy bírja a csípőset, mint ő. Adelina igazi energiabomba! Hisz abban, hogy az indiai konyha lelke és alapja az indiai fűszerek ismeretétől kezdődik, és ezt a tudását örömmel osztja meg mindenkivel, aki ellátogat kurzusai egyikére.

Gerardo Arcos

A Mexikóvárosban született Gerardo mindig is szerencsésnek érezte magát, ugyanis a mexikói gyökerek mellett francia és spanyol felmenőkkel is rendelkezik, így az 5 legmeghatározóbb nemzeti konyhából 3-at születésétől fogva ismerhet. A gasztronómia mellett másik nagy szenvedélye a zene, Gerardo képzett szakácsként zeneművészeti diplomával is rendelkezik, így senki ne lepődjön meg, ha egy kurzusán kérésre a vacsora mellé zenés kíséret is jár majd.

Soha Al Hashmi

Szoha a mesés és izgalmas Líbiából érkezett Magyarországra, ahonnan a főzési szenvedélye mellett a kedvenc fűszereit is magával hozta. Családjában hagyomány a főzés iránti szeretet, aminek köszönhetően a régió minden apró titkát ismeri, legyen szó libanoni mezzekről, szíriai édességekről vagy khaleeji kabsaról. Energikus és karizmatikus személyiségének köszönhetően akik mellette főznek, bepillantást nyerhetnek az igazi arab konyha kulisszatitkaiba, hogy utána magabiztosan főzhessék meg az eltanult ételeket.

Hende Szabolcs

Szabolcs szakács végzettségű, 30 éves íz-kalandor és csillapíthatatlan felfedező, 3 éve tart órákat nálunk. Sodorta az élet high-end kategóriás étterembe, mint például a budapesti Nobu, de ott volt a kultikus Lövőház utcai Nemo nyitásánál is, és több szezont lehúzott Horvátországban is. Halak és húsok a fő szakterülete, de izgalmas kihívásként éli meg nemzetközi, modern ételkészítési technikákat társítani a nagyvilág ízeivel.

Zoboki Zoltán

Zoboki Zoltán mesterszakács, 1981 óta van a szakmában. Ez idő alatt számos étteremben és szállodában volt séf és bemutató séf, számos szakács versenyen szerepelt eredményesen. Európa szerte gyűjtött tapasztalatokat és rutint Olaszországtól Skandináviáig, hogy otthon legyen az improvizatív és kifinomult ételek készítésében egyaránt.

Tóth Ágnes

Ági 2005-ben járt először Törökországban, azóta a török kultúra szerelmese. 5 éve szervez török kulturális programokat, 2,5 évig volt a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ kulturális koordinátora. Első törökországi útja óta gyűjti a török szakács- és gasztrokönyveket és minden lehetőséget kihasznál, hogy török barátaitól újabb és újabb recepteket és konyhai fortélyokat tanuljon meg. Újabban kis csoportos gasztro túrákat is szervez Isztambulba. Egyik álma, hogy a magyar közönséggel megismertesse a döneren és sült tejberizsen túli török konyhát.

Yusuke Fukui

Yusuke Fukui Toyama Japánban született és 20 éves korában 1991-ben került Magyarországra, ahol képzőművészetet tanult. Az országunkat (és a modern képzőművészetet is) annyira megszerette, hogy azóta is itt él és alkot, és jól megtanult magyarul. Szakmája mellett hazája konyhájának nagy rajongója és nagykövete: örülünk, hogy Ő vezethet minket a sushi készítés és általában a japán konyha világába.

Nicola Dal Bianco

Nicola Velence tartományából, a habzóbor földjéről érkezett. Eredetileg IT-s és műszaki végzettségű, de jó pár éve a vendéglátásban dolgozik, sőt itthon szakács oklevelet is szerzett már. A szerelem hozta Budapestre és itt is főzésből élt/él. Sokáig a házi tésztáiról híres Due Spaghi étterem oszlopos tagja volt, de ma már inkább privát séfként ténykedik. Szakterülete az észak-olasz konyha és a friss tészták világa.

Lien Nguyen

Lien Hanoi-ban (Vietnam) született, ahonnan Moszkván keresztül Magyarországra vezetett az útja. Ennek immár több mint 30 éve: jól tud magyarul is, de ápolja a gyökereket Vietnamban élő családjával is. Napközben műszaki-természettudományos munkát végez, este pedig többek között főzéssel lazít: jobbnál jobb vietnami, thai és általában dél-ázsiai fogásokkal - immár nemcsak barátai, hanem főzőiskolánk vendégeinek örömére is.

Környei Márk

Márk korábban szakácsként és séfként dolgozott, Budapest mellett, többek között Dublinban és Münchenben is. Ázsiai ételekkel már több mint 8 éve foglalkozik, mely idő alatt dolgozott együtt japán, thai, koreai, filippino, kínai és mongol szakácsokkal is. Utazásai során is az ázsiai országokat részesíti előnyben, ahol főként a gasztro kalandokat keresi. Jelenleg főállásban a Wokzilla ázsiai étterem tulajdonosa és szakmai vezetője.

Somlai Dániel

Dani végzettségét tekintve közgazdász, üzleti tanácsadó és projektvezető karrier áll mögötte. Éveket tanult, dolgozott Nyugat-Európa különböző városaiban, ahol újabb és újabb nemzetek konyhájába kóstolt bele, valamint hátizsákos turistaként fedezte fel India, Dél-Kelet-Ázsia izgalmas színes gasztro világát, hogy az azóta az általa gyakran szervezett vendégségek révén barátai és családja „privát szakácsa” legyen.

Pinczel Orsolya

Orsi művészettörténeti végzettsége mellett, mindig is imádott sütni-főzni, kísérletezni a fűszerekkel, legyen akár a végeredmény sós vagy édes. Szívéhez közel áll az indiai és az ázsiai konyha, de - most már cukrászként - a francia desszertvilág az, ahol igazán legyökerezett. Ez annak is köszönhető, hogy gyökerei francia ősökhöz nyúlnak vissza, így minden kis fortélyt elleshetett. Ennek megfelelően nálunk is a francia desszertek világába kalauzol el titeket, mellette pedig a csokis desszertekről tanulhattok tőle.

Pohánka Gerda

Gerda már harmadik éve erősíti a Chefparade csapatát. Idegenvezető végzettséggel a turista programjaink animátoraként kezdte nálunk a munkát, ahol ötvözhette két szenvedélyét. Noha régimódi családból származik, a rétes húzást mégsem otthon sajátította el. Egyfajta hobbi, szenvedély számára új metódusokat, recepteket megismerni, fejleszteni és ezúttal másokkal is megismertetni.

Páder Balázs

Balázs jogot végzett, de gyerekkora óta nem mozdult ki a konyhából. Édesanyja hosszabb időn keresztül élt a valaha volt Szovjetunióban, rokonsága révén pedig első kézből ismeri az orosz, ukrán és szerb konyha ételeit, jellegzetességeit. Bármit szívesen kipróbál és megkóstol, de a szívéhez a magyaron kívül mégis e két nemzet főztje áll a legközelebb - na és az új szerelem, a toszkán konyha.

Lelkes Heni

Heni kicsi korától kezdve alkotó személyiség. A rajzolás és festés mellett kreativitását a sütésben éli ki leginkább, amit aztán szakmájának is választott. Főiskola mellett végezte el a cukrásziskolát, majd több budapesti neves cukrászdában szerzett tapasztalatot. Imád kísérletezni az ízekkel és textúrákkal.

Nagy László

László több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a cukrászat területén. A szakmai alapokat az Átrium Hyatt Szállodában szerezte meg, majd a Gerbeaud Cukrászdában is dolgozott. Freelance cukrászként számos bemutatót tartott és tart különböző gasztronómiai rendezvényeken. Fő profiljai közé tartozik: dísztorták, figurás torták, esküvői torták, tányérdesszertek és minitorták elkészítése.

Gálvölgyi Rita

Rita eredeti szakmáját tekintve adótanácsadó, emellett azonban cukrásznak tanult és belevetette magát az édességek rengetegébe, főként a formatorták és különleges desszertek világába. Évek óta barátai esküvőire készíti a desszerteket, tortákat, de a rétestésztát is hibátlanul húzza. A csokoládé a legfőbb alapanyag, mely teljesen elvarázsolta, szívesen kísérletez és adja át a csokoládé iránti szeretetét másoknak is. Több éve segíti a Csokiműhelyünk munkáját, céges és privát csokoládé rendezvényen illetve édesség fesztiválokon bemutatót tart.

Molnár Viktor

Viktor közgazdász, edző és természetgyógyász. 16 évesen készítette el az első kínai ételét és ettől kezdve a gasztronómia magával ragadta. 10 éve dolgozik a vendéglátásban, évekig bármixerként keverte a koktélokat, majd a vegán életmód hatására az egészséges ételek készítésének világában merült el. Azóta több főzőtanfolyamot is vezetett vidéken és Pesten is.

Meretei Boglárka

Bogi főállásban óvónéni, mellette pedig táplálkozási tanácsadó, gyermektáplálkozási szakember, és ifjúságsegítő. Ebből fakadóan több korosztállyal is dolgozik. 6 éve foglalkozik fiatalokkal és gyerekekkel, szívesen alkalmazza a főzést rekreációs, és élménypedagógiai céllal egyaránt. Szakterülete az egészséges életmódra nevelés. A Chefparade csapatához 2015 szeptemberében csatlakozott zsúr animátorként, de két éve már kurzusokat és gyerektáborokat is tart.

Katona Róbert

Robi bár közgazdászként végzett, már a főiskolán is a tankonyhán lógott a vendéglátó szakosokkal. Az azóta eltelt éveket a szakmájában töltötte, és közben sokat utazott. Legjobban a mediterrán hangulat és konyha fogta meg: friss halak, színes zöldségek, hangos piacok, a délutáni szieszta és az esti pezsgés. Nem csak családja és barátai örömére ragad gyakran szakácskést, kisebb rendezvények keretén belül is szívesen főz. A kínai konyhától a mexikóiig bármi az asztalra kerülhet!

Dinnyés Annamária

Ancsi főállásban mozgásfejlesztéssel foglalkozik, több mint 10 éve dolgozik gyerekekkel. A Chefparade csapatába 2016 tavaszán került. Zsúr animátorként és nyári főzőtábor vezetőként lelkesen hasznosítja nagymamájától és édesanyjától ellesett fortélyokat. A sütés-főzés és a gyerekek szeretete minden közösen elkészített étel és sütemény ízén érződik.