Spanyol megaklasszikusok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Nehézség:
Nyelv: Magyar
Árak:
1 fő / alkalom = 15.990,-
2 fő / alkalom = 27.990,-
Spanyolországról, meg a spanyol konyháról mindenkinek a „tapas” jut eszébe elsőre. De mivel ez egy nagy és „gasztroban” erős ország kulináris lenyomata jóval túlmutat a „tapas” univerzumon. Ma ezeket a spanyol megaklasszikusokat főzzük le. Sangria punchbort keverünk, hogy bemelegedjünk pontosabban lehűljünk. Majd a hideg andalúz zöldség turmixleves, a híres Gazpacho jön. Pilpil rák egy klassz meleg előétel - szintén a déli, andalúz tengerparti eredettel és sok fokhagymával, olívaolajjal és chilivel. A két főételünk Valenciai: főtt rizses ragus étel, a Paella, valamint a kevésbé ismert kistestvére a „gyufatésztás” változata a Fideuà – kontinentális húsos és tengerparti verziót is készítünk ízlés szerint. Zárásként Churrost sütünk, ami egy különleges fánk és a középkori hódítók hozták Portugálián át az ibériai félszigetre.

MENÜ

  • Sangria / Spanyol gyümölcskoktél
  • Sopa de gazpacho / Hideg zöldségleves
  • Gambas al pil-pil / Pil-pil garnéla
  • Paella de marisco / Tenger gyümölcsei paella
  • Fideua con mariscos / Tésztapaella rákkal és feketekagylóval
  • Churros / Sült tésztarudacska, csokiszósz

Ételallergia és ételintorelancia információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

KIÍRT ALKALMAK

2020. február. 25. - kedd
18:00 - 21:00 Sas utca

NE MARADJ LE…

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V