Regionális Kínai Konyha: Szecsuán

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A szecsuáni régió Kína közép-nyugati része, egyike a nagy kínai regionális konyháknak, és talán a legismertebb és legelfogadottabb világszerte. Szecsuánban az időjárás meleg és párás, a konyhája ízei gazdagok és mélyek, alapanyaghasználat intenzív: sok fokhagyma és új hagyma, uborka, zöldbab, mogyoró, friss chili és chili paszta, szecsuáni (!) bors vagy a kínai ötfűszerkeverék - hogy csak pár kulcsjellemzőt hozzunk fel, amikből bizony ma is főzünk öt ismert és újszerű fogást.

MENÜ

  • Dan dan fresh noodles / Friss tészta fűszeres olajjal és marinált hússal
  • Hot 'n' sour cucumber salad / Erős savanyú uborkasaláta
  • Sichuan style stir fried beans, cauliflower & cabbage / Szecsuáni pirított zöldségek
  • Mapo tofu / Grillezett tofu szecsuáni módra
  • Gong Bao chicken / Gong bao csirke

KIÍRT ALKALMAK

2023. május. 05. - péntek
18:00 - 21:00 Páva utca

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

A kurzuson minden résztvevő vendégünk az első italra (1 pohár bor, 1 üveg sör vagy 1 üdítő). Minden további italfogyasztás, itallap alapján a kurzus után fizetendő a szakácsunknál, vagy lehetőség van Prémium italcsomagot 3990 Ft korlátlan fogyasztással is vásárolni.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak