Perzsia

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Az egykori Perzsia az emberi civilizáció egyik bőlcsője - de mondhatjuk, hogy a gasztro civilizáció bőlcsője is. A perzsa konyha az egyik legegyedibb és leghagyományosabb a világon - itt találkozik a Közel-Kelet az Indiai szubkontinenssel és ez csak jót jelenthet nekünk. Innen ered a rizs termesztése, a dió, sáfrány, pisztácia, gránátalma, uborka, csicseriborsó, koriander, szezámmag, narancs... hogy csak néhányat említsünk. Ezek közül sokat használunk ma este a “dáriuszi” (Dáriusz, a nagy perzsa uralkodó) lakománk során is. Állítólag mikor Nagy Sándor leigázta az Óperzsa Birodalmat, fölényesen gúnyolódva kijelentette, a perzsák vesztét az okozta, hogy legyengítette őket a kulináris élvezetek túlzott hajszolása. Akkor lássuk…

MENÜ

  • Persian chopped salad / Uborkasaláta sok paradicsommal és kaporral
  • Ash reshteh noodle soup / Spenótos lencse- csicseriborsó leves, tészta, kashk
  • Jeweled saffron cranberry rice polow / Sáfrányos gyümölcsös pilaf
  • Kabab koobideh / Darált bárányhús kebab
  • Persian love cake / Perzsa szerelemtorta, rózsavíz, kardamom

KIÍRT ALKALMAK

2024. március. 23. - szombat
16:00 - 19:00 Bécsi út
2024. április. 01. - hétfő
16:00 - 19:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás