Pastaparádé – dél-olasz különkiadás

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Tésztarajongók figyelem! Bemutatjuk pastaparádé sorozatunk dél-olasz verzióját. Friss, kézzel gyúrt tésztákkal dolgozunk majd, ismerkedünk a különböző olasz lisztfajtákkal, hagyományos technikákkal. Focaccia barase – egy pugliai kenyérféle, amely akár otthon, saját sütőnkben is könnyen elkészíthető. Ricottás gnocchi, burgonyával készült társával ellentétben kevésbe lett népszerű, noha sokkalta könnyebb elkészíteni. A gnocchihoz egy hamisítatlan toszkán paradicsomszószt főzünk, soffrito alapon. Végül pedig semolina lisztet használva – tojás nélkül – cavatelli tésztát gyúrunk, amit tejszínes-fenyőmagos cukkini raguval és petrezselyem pestoval tálalunk.

MENÜ

  • Focaccia barese / Dél-olasz focaccia koktél paradicsommal és oregánóval
  • Ricotta gnocchi, sugo al pomodoro / Ricotta gnocchi, paradicsomos soffritto
  • Cavatelli con crema di pinoli e zucchine / Cavatelli, tejszínes-fenyőmagos cukkini szósz

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás