Meze-mánia - vegán különkiadás
 
                            Időtartam:
                                                
                                                                                                            3 óra
                                                                                                    
                                            
                                                                            
                                                                            Létszám: 10 fő
                                                                                                                Technikai nehézség:
                                                                                                                Alapanyag használat:
                                                                                                                Kulturális mélység:
                                                                                                                                                            Nyelv: Magyar
                                                                                                            
                            Ezt a kurzust két népszerű trend találkozása ihlette, egyrészről az egymással megosztva, közös tányérokból falatkázás kultúrája, másrészt az igény a vegán életformára, étkezésre. Ez a találkozás azonban nem erőltetett: a Földközi-tenger keleti vidékén, a mai Közel-Keleten évszázados hagyománya van enni „vegánul és falatkákat”. Sőt, valójában akkor lenne nehezebb dolgunk, hogy valami ne friss, ne zöldséges legyen. Mai lakománkhoz salátákat, mártogatósokat, remek egytálételeket hoztunk: egy-két klasszikust némiképp újra gondolva, illetve olyan fogásokat, amelyek még kevésbé ismertek itthon. Legyetek vendégeink egy igazán gazdag meze körutazásra Izraeltől Libanon és Szírián át Jordániáig.
                                                            
                    MENÜ
- Tabbouleh / Friss saláta, kuszkusz
- Za’atar toasted seed mix / Pirított magkeverék za’atar fűszerrel
- Yellow hummus / Sárga hummusz
- Damascus kibbeh / Szír, sült burgonyás bulgurgolyók, paradicsomos szószban
- Rice and vegetable fatteh / Fűszeres rizspilaf sült padlizsánnal
- Cauliflower couscous / Karfiol kuszkusz
- Muhammara / Paprikapasztás közel-keleti diókrém
KIÍRT ALKALMAK
                                                    2025. november. 29. - szombat
                                                
                                                17:00 - 20:00
                                                
                                                                                                                                                                        Bécsi út
                                                                                                                                                                                                                                                                            Magyarul  tartjuk
                                                                                                    
                                            HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.

 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        