La Cucina Napoletana

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A Nápolyi Öbölben, a Vezúv árnyékában, Capri és Sorrento szomszédságában született ez a menüsorunk. Campania tartomány legikonikusabb ételével indítunk: az igazi Caprese salátával, ami eredeti bivaly-mozzarella nélkül értelmezhetetlen lenne. Aztán elkészítjük a mára már Olaszország szerte ismert és méltán népszerű klasszikust: sült padlizsánszeletek sok paradicsommal és a biztonság kedvéért rengeteg parmezánnal. A főétel - az ott egyik leggyakrabban használt húsból - borjúból készül majd, melynek ízesítésén az arab hatások köszönnek vissza, ehhez a sült burgonya köret viszont már a francia hódoltság hatásait tükrözi. Egyszóval egy elképesztően izgalmas, mégis olasz ízkavalkáddal várunk Benneteket, és ha ügyesek leszünk, még egy szuper ricottás linzertorta is összeáll.

MENÜ

  • Parmigiana di melanzane / Sült rakott padlizsán, sok paradicsommal, sajttal
  • Gatto’ di Patate / Nápolyi sült burgonyapüré
  • Braciole di manzo alla napoletana / Sült borjúszelet nápolyi módra
  • Torta di ricotta / Ricottás krémtorta

KIÍRT ALKALMAK

2024. március. 24. - vasárnap
16:00 - 19:00 Bécsi út
2024. április. 13. - szombat
16:00 - 19:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás