Klasszikus francia desszertek
Időtartam:
3 óra
Létszám: 8 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Miért Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma? Évszázados hagyomány? Kifinomult kidolgozás? Minőségi alapanyagok? A végtelennek tűnő francia desszert választékból négy ikonikust választottuk ki - és remélhetőleg meglátjuk, hogy a csillogó cukrászdák fényes világa mellett az otthoni sütemények is lehetnek legalább olyan légiesek és elegánsak, mintha a sarki "patisserie"-ből hoznánk. Az alapreceptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapunk ötleteket. Készítünk egy hideg csokoládé mousse-t, amihez könnyed és elegáns habot keverünk, felfedjük a crème brulee főzésének fortélyait, majd kifordítjuk Tatin nővérek almás süteményét. Végül a crépe suzette palacsintát a hagyományos recept alapján megbolondítjuk alkohollal és flambírozunk.
MENÜ
- Tarte Tatin / Fordított almatorta
- Crepe Suzette / Flambírozott palacsinta
- Creme brulée / Hideg vaníliakrém, ropogós karamell réteg
- Mousse au chocolat, praline, sauce aux cerises / Csokoládé mousse, praliné, meggy
KIÍRT ALKALMAK
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…