Indiai kedvenceink

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Vendégeink és a chefparade staff közös kedvenc indiai ételeit főzzük végig. Remek belépési pont az indiai konyha és kultúra univerzumába. Megtanuljuk mit is jelent az indiai curry, milyen fűszereket pirítsunk hozzá és milyen módszerekkel, ezután meglátjuk hogyan 'állítsuk be' a curry állagát. Megfőzzük egy átlag indiai mindennapi eledelét a dhalt - ezúttal egy Kelet-Indiai, bengáli változatot. De lesz természetesen basmati rizs köret és friss pita, valamint egy joghurtos és egy gyümölcsös kiegészítő köret is. És persze nem ijedünk meg attól hogy az indiai konyha a világ legfűszeresebb és legtöbb összetevőt használó konyhája... reméljük mindenki csípősen szereti!

MENÜ

  • Bengal masoor dhal / Bengáli vöröslencsés dhal
  • Tandoori chicken curry / Tandoori csirke curry
  • Cucumber and tomato raita / Uborkás és paradicsomos raita
  • Mango chutney / Fűszeres gyümölcslekvár
  • Laccha Pyaz / Indiai hagymasaláta
  • Pulao rice / Fűszeres rizsköret
  • Chapati / Indiai lapos kenyér

KIÍRT ALKALMAK

2024. március. 25. - hétfő
18:00 - 21:00 Páva utca
2024. április. 12. - péntek
11:00 - 14:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás