Hentesműhely

Időtartam: 4 óra
Létszám: 16 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Műhelyünkben a hentes szakma legmélyebb bugyraiba nyerünk betekintést. Anatómiai ismereteket szerzünk, elsajátítjuk a helyes vágástechnikákat, megtanuljuk, hogy hogyan tisztítsuk és készítsük elő a húst, valamint a pácolás, vágás, szárítás és sütés is része lesz az ismerkedésnek. Természetesen nem csak elméleti tudásra teszünk szert, főzünk-sütünk és kiváló húsos recepteket válogattunk hozzá. A foglalkozás első részében hentes kollégánk vezetésével merülünk el a hentes szakma tudományában, a második részben pedig a friss alapanyagokból főzünk/sütünk.

Figyelem! Ez a foglalkozás többi kurzusainktól eltérően 16 fős, 4 órás és a menüt 4-5 fős csapatokban készítjük el. A kurzus tartalmaz - az ételek mellett - fejenként kb. 1 kg nyers tőkehúst otthoni felhasználásra.

MENÜ

  • Shepherd's pie / Angol húsos pite
  • Pork and bacon jambalaya / Cajun fűszeres rizottó, sertés, bacon
  • Slow-roasted pork belly, chili jam, grilled vegetables / Hasaalja, chili jam, sült zöldségek
  • Pork loin & tenderloin / Sertésszűz és karaj, zöldborsmártás, steak burgonya

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás