Görög megaklasszikusok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ha Görögország és görög konyha, akkor elsőre mindenkinek ezek az ételek ugranak be. Ezen az órán – egy „bazi nagy” lakoma során – végig vesszük a legismertebb fogásokat, melyeket tradícionális receptek és technika mentén mutatunk be nektek. Előételnek xoriatiki (paraszt) saláta készül sok feta sajttal - ez a kompozíció nemes egyszerűséggel görög saláta néven közismert. Főételnek moussakát készítünk cserépedényben, azaz rakott padlizsánt bárányhússal, valamint souvlakit is grillezünk nyárson. Desszertnek pedig jöhet a legédesebb édesség...a baklava, sok mézzel és dióval. Kezdő szakácsoknak kifejezetten ajánljuk ezt a kurzust, mert technikája nem nehéz, villantani mégis lehet a finomságokkal!

MENÜ

  • Xoriatiki salad / Görög saláta
  • Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta
  • Souvlaki / Mediterrán zöldséges húsnyárs
  • Moussaka with lamb / Bárányhúsos moussaka
  • Walnut, pistachio and almond baklava / Baklava mandulával és pisztáciával

KIÍRT ALKALMAK

2024. április. 06. - szombat
10:00 - 13:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás