Görög megaklasszikusok
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ha Görögország és görög konyha, akkor elsőre mindenkinek ezek az ételek ugranak be. Ezen az órán – egy „bazi nagy” lakoma során – végig vesszük a legismertebb fogásokat, melyeket tradícionális receptek és technika mentén mutatunk be nektek. Előételnek xoriatiki (paraszt) saláta készül sok feta sajttal - ez a kompozíció nemes egyszerűséggel görög saláta néven közismert. Főételnek moussakát készítünk cserépedényben, azaz rakott padlizsánt bárányhússal, valamint souvlakit is grillezünk nyárson. Desszertnek pedig jöhet a legédesebb édesség...a baklava, sok mézzel és dióval. Kezdő szakácsoknak kifejezetten ajánljuk ezt a kurzust, mert technikája nem nehéz, villantani mégis lehet a finomságokkal!
MENÜ
- Xoriatiki salad / Görög saláta
- Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta
- Souvlaki / Mediterrán zöldséges húsnyárs
- Moussaka with lamb / Bárányhúsos moussaka
- Walnut, pistachio and almond baklava / Baklava mandulával és pisztáciával
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.
HASHTAGIFY
Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…