Ethno-vegán sorozat - Törökország
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Európában egyre nagyobb teret hódít a vegán életmód, vagyis elhagyni a hús-tojás-tejtermék szentháromságot, amire a mi nyugati konyhai kultúrkörünk épült. Tőlünk keletebbre és délebbre könnyebb ezt az étrendet követni, hiszen a fűszerek, a hüvelyesek, a zöldségek és gyümölcsök arzenálja segíti az ott élőket. Vegán kurzus-sorozatunk újabb állomásán, egy remek török menüsort főzünk, olyan gazdag és tápláló, ikonikus „ottomán” alapanyagokkal, mint a gránátalma, vöröslencse, padlizsán, mandula. Kelet-rajongóknak és vegánoknak kötelező!
MENÜ
- Ezogelin çorbası / Vöröslencse leves
- Narlı kısır / Gránátalmás, fűszeres bulgursaláta
- Vişneli sarma / Meggyes, töltött szőlőlevél
- Imam bayıldı / Zöldségraguval töltött padlizsán
- Zerde / Sáfrányos-fenyőmagos rizspuding
KIÍRT ALKALMAK
HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.