Észak-India ízei

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Az indiai konyha természetesen nem egységes, a különböző földrajzi régiók eltérő konyhákkal, ízekkel, hagyományokkal várják az ide érkezőket. Ma a szubkontinens északi vidékeinek kulináriájával ismerkedünk (ideértve Pakisztánt/Kashmírt is), ahol hindu/perzsa/muszlim hatásokat fedezhetünk fel, illetve kontinentális és hegyvidéki éghajlaton termő alapanyagokkal dolgozunk. Bárányhúsból készítünk kebabot, és egy mega finom curryt is, vár ránk egy remek biryani, ez az összetett rizs-étel, továbbá megismerkedünk egy pompás mentás öntettel és készítünk egy remek, rétegesen hajtogatott indiai lepénykenyeret is.

MENÜ

  • Vegetable biryani / Zöldséges rizses egytálétel
  • Rogan Josh / Kashmiri bárány curry
  • Sammi lamb kebab with mint-coriander relish / Fűszeres bárány kebab, mentás-korianderes relish
  • Laccha paratha / Rétegezett indiai kenyér

KIÍRT ALKALMAK

2024. április. 16. - kedd
18:00 - 21:00 Páva utca

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás