Csirke alapfokon Bontástól a tányérig

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Magyarországon a csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta. Tudtátok, hogy egész csirkét vásárolni fenntarthatóbb, mert kevesebb csomagolóanyagot igényel és csökkenti az élelmiszer-pazarlást. Ma alaposan körbejárjuk a csirke kérdést és maximalizáljuk az alapanyag felhasználást. Minden résztvevő pár egy-egy egész csirkét kap. Megtanuljuk a csirke szakszerű bontását, majd minden részét felhasználva főzzük meg a menünket. A csirkemellből roládot készítünk pirítóssal és finom zöldsalátával. A far-hátból és a szárnyakből egy pazar húslevest sok zöldséggel és grízgaluskával. Az egész combokat csirkemájjal töltjük majd gödöllői módra, a zöldségágyból pecsenyemártás készül, de lesz finom burgonyapüré, és csirkebőrchips morzsa is még mellé. Minden részt felhasználunk, tarts velünk!

MENÜ

  • Aszaltgyümölcsös, hideg csirkemell pástétom, zöldalmás friss kevert saláta
  • Csirkehúsleves gazdagon, grízgaluska
  • Gödöllői töltött csirkecomb, pecsenyeszaft, burgonyapüré, bőrchips morzsa

KIÍRT ALKALMAK

2024. augusztus. 27. - kedd
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás