Chicken Curry India

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A curry az indiai konyha királynője; sokféle változata közül ezúttal három csirkés fogásról tanulunk. A lágyan aromás, kesus-mandulás korma mifelénk kevésbé ismert, pedig félezer éve az indiai konyha oszlopos tagja. Viszonylag fiatal viszont a világszerte toplistás, selymesen paradicsomos Butter Chicken, amit véletlenül alkotott meg három séf Delhiben. Az ízvilágában legintenzívebb Vindaloo pedig meglepő módon a Goa állambeli portugál fennhatóság öröksége. A „szeminárium” célja a szószok karakterének harmonikus beállítása, az autentikus pirító, sűrítő módszerek elsajátítása – akadémiai szinten. FIGYELEM: ez a kurzus egyike a nehezebb kurzusainknak. Pörgőssége miatt olyan jelentkezőinknek javasoljuk, akik magabiztosak a konyhában, illetve szeretik a kihívásokat!

MENÜ

  • Chicken korma / Csirke korma
  • Murgh makhani / Bársonyos vajas csirke curry
  • Chicken vindaloo curry / Csirke curry Goa szigetéről
  • Pulao rice, with nuts and dried fruits / Indiai rizs magokkal és aszalt gyümölccsel
  • Chapati / Indiai lapos kenyér

KIÍRT ALKALMAK

2024. december. 30. - hétfő
16:00 - 19:00 Bécsi út
2025. január. 10. - péntek
11:00 - 14:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás

Könyvajánlatunk a kurzushoz
Keresd a webshopunkban vagy meg tudod óra után is venni a szakácstól…