Brazília

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Mi jut eszünkbe Brazíliáról? Copacabana, brazil tanga, foci, szamba, karnevál, caipirinha. Na és az ételek? Brazília konyhája - valljuk be - nem olyan ismert, miközben színes és magával ragadó. A helyi és regionális elemeket ötvözi a számunkra is ismerős alapanyagokkal. Mindez köszönhető az európai, afrikai, indiai bevándorlók hatásának és annak összefonódásának. Mivel az ország hatalmas, ezért a regionális ételek magukban is rendkívül változatos skálán mozognak. Kurzusunkon egy remek rákos, portugál eredetű előétellel kezdünk, majd a brazil konyhához hűen sok bab és rizs, illetve nem utolsó sorban sok hús kerül az asztalra. Köztük a „feijoada”, ami az első számú brazil ikonikus fogás. Zárásként pedig egy modern tejkaramellás desszerttel ismerkedünk meg.

MENÜ

  • Empadinhas de camarao / Brazil rákos pite
  • Molho apimentado / Friss, csípős paradicsomos szósz
  • Feijoada / Brazil füstös feketebabos ragu
  • Picadinho de milho / Kukoricás marharagu
  • Arroz brasileiro / Brazil rizs
  • Brigadeiros / Csokoládés tejkaramella golyók

KIÍRT ALKALMAK

2024. július. 06. - szombat
10:00 - 13:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás