Balkáni lakoma
 
                            Időtartam:
                                                
                                                                                                            3 óra
                                                                                                    
                                            
                                                                            
                                                                            Létszám: 10 fő
                                                                                                                Technikai nehézség:
                                                                                                                Alapanyag használat:
                                                                                                                Kulturális mélység:
                                                                                                        
                            A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk bureket sok sajttal, majd jön egy ikonikus húsos fogás a Pljeskavica, emellett áttekintjük akiegészítők sorát, többek között a szerb eredetű sprska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg desszert a Hurmasice zárja a sort.
                                                            
                    MENÜ
- Sprska salad / Szerb saláta
- Đuveč / Zöldséges-rizses ragu
- Pljeskavica / Grillezett szerb húspogácsa
- Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
- Burek sa sirom / Sajtos burek
- Hurmasice / Boszniai szirupos édesség
KIÍRT ALKALMAK
                                                    2025. november. 26. - szerda
                                                
                                                18:00 - 21:00
                                                
                                                                                                                                                                        Bécsi út
                                                                                                                                                                                                                                                                            Magyarul  tartjuk
                                                                                                    
                                            Megtelt
                                                                                            HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.

 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        