A rántott hús

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A panírozás, azaz a bundázott sült hús elkészítése olyannyira nem egy újkeletű módszer, hogy már középkori feljegyzésekben is szerepelt. A 15. században pedig mór, spanyol és itáliai közvetítés révén bekerült a bécsi udvarba – a többi pedig már történelem. A rántott húst mindenki szereti, ezen a kurzuson pedig három kontinens elkészítési módjában tobzódhatunk, ugyanis menünk része egy japán panko morzsás Tonkatsu, amerikai rántott csirkeszárny Kentucky-módra és mindenki jól ismert kedvence, a bécsi borjúszelet. Ráadásként még a desszertet is bepanírozzuk, és egy különleges rántott fagyival zárjuk lakománkat. Érdemes éhesen érkezni, itt ma minden frissen a legfinomabb!

MENÜ

  • Wiener schnitzel, with potato salad / Borjú bécsi, burgonyasalátával
  • Tonkatsu / Japán rántotthús, sertésszűzből, káposzta és tonkatsu mártogató
  • Kentucky fried, spicy chicken wings, coleslaw / Kentucky rántott, csípős csirkeszárny, káposztasaláta
  • Fried ice-cream / Rántott fagyi

KIÍRT ALKALMAK

2024. április. 29. - hétfő
18:00 - 21:00 Bécsi út
2024. május. 13. - hétfő
18:00 - 21:00 Bécsi út
2024. május. 27. - hétfő
18:00 - 21:00 Bécsi út

HA NEM JÓ AZ IDŐPONT …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V