A görög szigetvilág gasztronómiája

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Nyelv: Magyar
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk. Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!

MENÜ

  • Fáva / Sárgaborsókrém (Karpathos)
  • Tragana kolokithakia sto fourno / Cukkini hasábok (Syros)
  • Feta se fillo, me meli, kai sousami / Feta bundában mézzel és szezámmaggal (Santorini)
  • Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Sült padlizsán"virágok" húsgolyókkal (Kos)
  • Domatokeftedes / Paradicsom fasírt (Rodosz)
  • Soutzoukakia / Húsgolyók, hagymás paradicsomos mártásban (Lefkada)
  • Tzatziki me pantzari / Céklás tzatziki (Mykonos)
  • Dolmadakia avgolemono / Töltött szőlőlevél citromos öntettel (Paros)

KIÍRT ALKALMAK

2022. december. 03. - szombat
16:00 - 19:00 Bécsi út
2023. január. 07. - szombat
10:00 - 13:00 Bécsi út

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

H
K
SZE
CS
P
SZO
V