A görög szigetvilág gasztronómiája
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk.
Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!
MENÜ
- Fáva / Sárgaborsókrém (Karpathos)
- Tragana kolokithakia sto fourno / Cukkini hasábok (Syros)
- Feta se fillo, me meli, kai sousami / Feta, bundában mézzel és szezámmaggal (Santorini)
- Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Sült padlizsán"virágok" húsgolyókkal (Kos)
- Domatokeftedes / Paradicsom fasírt (Rodosz)
- Soutzoukakia / Húsgolyók, hagymás paradicsomos mártásban (Lefkada)
- Tzatziki me pantzari / Céklás tzatziki (Mykonos)
- Dolmadakia avgolemono / Töltött szőlőlevél citromos öntettel (Paros)
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.