A görög szigetvilág gasztronómiája

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Az, hogy hány görög sziget van, vita tárgya. A szigorúbbak 1200, a megengedőbbek pedig 6000 szigetet számolnak. Főzés szempontjából szerencsére a pontos szigetszám nem fontos, hiszen a változatosság tény: a szigetcsoport a gyönyörű tájak mellett a görög gasztronómia izgalmas regionalitását, a görög szigetvilág gasztronómiáját adja nekünk. Ezen a kurzuson kilépünk a mindenki által ismert görög ételek bűvköréből és új vizekre evezünk: hagyd, hogy a 8 legnagyobb és leghíresebb sziget téged is meghódítson!

MENÜ

  • Fáva / Sárgaborsókrém (Karpathos)
  • Tragana kolokithakia sto fourno / Cukkini hasábok (Syros)
  • Feta se fillo, me meli, kai sousami / Feta, bundában mézzel és szezámmaggal (Santorini)
  • Melitzana sto fourno, me afrata keftedakia / Sült padlizsán"virágok" húsgolyókkal (Kos)
  • Domatokeftedes / Paradicsom fasírt (Rodosz)
  • Soutzoukakia / Húsgolyók, hagymás paradicsomos mártásban (Lefkada)
  • Tzatziki me pantzari / Céklás tzatziki (Mykonos)
  • Dolmadakia avgolemono / Töltött szőlőlevél citromos öntettel (Paros)

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás