• Név
  • E-mail

Az állandó csapat

Bartal Sándor

Sanya a Chefparade "születése" óta velünk van - több mint 1000 kurzussal a háta mögött Ő a Chefparade Rendezvényközpont konyhafőnöke. Kedvence a fúziós konyha, modern és hagyományos magyaros ételek, valamint húsok, halak készítése. Egyébként 33 éves, szakács végzettségű. Dolgozott több belvárosi, modern, francia és olasz étteremben, valamint több főzőműsorban dublőr szakácsként.

Paul Mizener

Paul a britt Edinburgh-ben született. A skót főváros, Aberdeen és a Shetland-szigetek legjobb éttermeiben és szállodáiban tökéletesítette szakács tudományát. 2008 óta él Magyarországon. A Chefparade rezidens chefje, emellett több hazai és külföldi gasztroprojektben vesz részt, mint tanácsadó. Szenvedélyesen rajong a brit, amerikai és francia ételekért, valamint a halakért és a tenger gyümölcseiért.

Bogdány Gábor

Gábor (aka Bogi) 20 éve űzi ezt a mesterséget: a nagyvilágban sokfele szerzett tapasztalatot. Dolgozott családi vendéglőkben, hotelekben, hajón, illetve rendezvényeken és a catering szakmában is. 2016 óta Chefparade rezidens. A húsok, vadak és halak szerelmese, de szenvedélyesen hisz az egyszerű és jóízű ételekben – és ennek szellemében dolgozik.

Kócsa László

László végzettségét tekintve közgazdász, 12 évet tréning-szakmában eltöltött év után alapította Chefparade Főzőiskolát. Régóta műkedvelő szakács, a kurzusok tekintélyes részének születésekor is ott bábáskodott. Kedvence az ázsiai konyha, Indiától Szingapúrig, de mindent örömmel fogyaszt, főz, kísérletez, fúzionál, ami egzotikus és sok fűszert tartalmaz.

Sipos Barbara

Barbara nyitás óta az etyeki Chefparade Country házigazdája és szervezője. Az irodai munka mellett órákat is tart, mind egyéni, mind céges rendezvényeket. Kedvencei a friss olasz tészták és zöldségek, valamint otthonosan mozog a regionális olasz és francia konyhák terén is, melyeket jól „háttértámogatja” az etyeki stúdió és a fűszerkert „autenikus” környezete.


Vendégszakácsaink

Hende Szabolcs

Szabolcs szakács végzettségű, 30 éves íz-kalandor és csillapíthatatlan felfedező, 3 éve tart órákat nálunk. Sodorta az élet high-end kategóriás étterembe, mint például a budapesti Nobu, de ott volt a kultikus Lövőház utcai Nemo nyitásánál is, és több szezont lehúzott Horvátországban is. Halak és húsok a fő szakterülete, de izgalmas kihívásként éli meg nemzetközi, modern ételkészítési technikákat társítani a nagyvilág ízeivel.

Zoboki Zoltán

Zoboki Zoltán mesterszakács, 1981 óta van a szakmában. Ez idő alatt számos étteremben és szállodában volt séf és bemutató séf, számos szakács versenyen szerepelt eredményesen. Európa szerte gyűjtött tapasztalatokat és rutint Olaszországtól Skandináviáig, hogy otthon legyen az improvizatív és kifinomult ételek készítésében egyaránt.

Yusuke Fukui

Yusuke Fukui Toyama Japánban született és 20 éves korában 1991-ben került Magyarországra, ahol képzőművészetet tanult. Az országunkat (és a modern képzőművészetet is) annyira megszerette, hogy azóta is itt él és alkot, és jól megtanult magyarul. Szakmája mellett hazája konyhájának nagy rajongója és nagykövete: örülünk, hogy Ő vezethet minket a sushi készítés és általában a japán konyha világába.

Lien Nguyen

Lien Hanoi-ban (Vietnam) született, ahonnan Moszkván keresztül Magyarországra vezetett az útja. Ennek immár több mint 30 éve: jól tud magyarul is, de ápolja a gyökereket Vietnamban élő családjával is. Napközben műszaki-természettudományos munkát végez, este pedig többek között főzéssel lazít: jobbnál jobb vietnami, thai és általában dél-ázsiai fogásokkal - immár nemcsak barátai, hanem főzőiskolánk vendégeinek örömére is.

Környei Márk

Márk korábban szakácsként és séfként dolgozott, Budapest mellett, többek között Dublinban és Münchenben is. Ázsiai ételekkel már több mint 8 éve foglalkozik, mely idő alatt dolgozott együtt japán, thai, koreai, filippino, kínai és mongol szakácsokkal is. Utazásai során is az ázsiai országokat részesíti előnyben, ahol főként a gasztro kalandokat keresi. Jelenleg főállásban a Wokzilla ázsiai étterem tulajdonosa és szakmai vezetője.

Somlai Dániel

Dani végzettségét tekintve közgazdász, üzleti tanácsadó és projektvezető karrier áll mögötte. Éveket tanult, dolgozott Nyugat-Európa különböző városaiban, ahol újabb és újabb nemzetek konyhájába kóstolt bele, valamint hátizsákos turistaként fedezte fel India, Dél-Kelet-Ázsia izgalmas színes gasztro világát, hogy az azóta az általa gyakran szervezett vendégségek révén barátai és családja „privát szakácsa” legyen.

Soós Olivér

Olivér szakács végzettségű, nagy rajongója a változatos olasz konyhának, amelyet Emiglia Romagna tartományban sajátított el. Nem volt nehéz, hisz édesanyja itt él, így egy családlátogatás egy kulináris tanulmányúttal is felér. Kedveli a magyaros ízeket, és a vöröshúsokat, híve a szezonálisalapanyag-felhasználásnak. A tradicionális ételeket ugyanolyan szenvedéllyel készíti el, mint a bisztrókonyha egyszerűbb fogásait.

Jancsa Jani

Jani a város, vagy talán az ország legnagyobb burgerfanatikusa és második generációs food és video bloggere - civilben pénzügyi elemző. Tősgyökeres budapesti fiatalember, aki több száz különböző burgert kóstolt már itthon és külföldön, valamint a város egyik legnaprakészebb burgerezőjének Bamba Marhának is a kreatív séfje és társtulajdonosa.

Vincze Gábor

Gábor több mint 20 éves szakács múlttal dolgozott már catering cégek, éttermek, szállodák konyháján Németországban és Olaszországban is. Segédkezett több magyar és olasz étterem, kis és nagy konyha beindításánál Budapesten. A Chefparade-nál főleg olasz és húsos kurzusokat tart és évek óta „Klasszikus konyhai alapok” tanfolyam házigazdája.

Suwakon Suya Katie

Katie pár éve a magyar férje révén költözött hazánkba, 10 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött jól ismeri a thai házi konyha csínját-bínját - sőt legnagyobb örömünkre jól tud angolul is. Itthon és Thaiföldön több étteremben is dolgozott sushi és thai szakácsként, de nem csak a thai konyha érdekli, hanem minden ami thai! Hobbija a thai zöldségek és gyümölcsök faragása és az autentikus thai tánc.

Csanak Gabriella

Közdazgászként Prágában végzett, marketing és értékesítési szakemberként több európai országban élt. Utazásai során mindig érdeklődéssel kóstolta a helyi ételeket, gyűjtötte a szakácskönyveket, de leginkább a mediterrán étkezés áll közel a szívéhez. Az elmúlt közel 15 évet görög családjával Görögországban töltötte. Szenvedélyesen szereti a görög konyhát, a nagy családi és baráti társaságot, a beszédtől és nevetéstől hangos közös fözést és evést.

Rohit Kumar

Rohit India fővárosában, Új Delhiben született, nőtt fel és lett szakács. Később Goára került ahol az ottani Institute of Hotel Management iskolában tanult tovább. Több mint 10 évet dolgozott számos indiai étteremben Indiában és Európában. 2 éve Magyarországon él. Rohit területe a pán-indiai gasztronómia, ahova elkalauzolja a fűszeres ízek barátait.

Páder Balázs

Balázs jogot végzett, de gyerekkora óta nem mozdult ki a konyhából. Édesanyja hosszabb időn keresztül élt a valaha volt Szovjetunióban, rokonsága révén pedig első kézből ismeri az orosz, ukrán és szerb konyha ételeit, jellegzetességeit. Bármit szívesen kipróbál és megkóstol, de a szívéhez a magyaron kívül mégis e két nemzet főztje áll a legközelebb - na és az új szerelem, a toszkán konyha.

Dusa Fanny

Fanny dietetikus. Imád enni és emiatt szereti a tudományos táplálkozást. A mottója: „Enni öröm, ha nem az, akkor meg kell találni a módját, hogy megszeressük. Ha igaz, hogy az vagy, amit megeszel, akkor én egészséges szeretnék lenni.”

Jordi Gimeno

Jordi Gimeno séf Barcelonából érkezett, több mint 20 éve a spanyol és a katalán konyha nagykövete. Spanyolország és Franciaország számos tengerparti vidékén megfordult, kisebb bisztrókban ugyanúgy, mint nagyobb éttermekben, szállodákban és catering cégeknél. Pár éve az élet Magyarországra, Szegedre sodorta, ahol katalán nyelvet tanít az egyetemen. De örülünk, hogy a Chefparadénál visszatér eredeti szakmájához...

Tóth Ágnes

Ági 2005-ben járt először Törökországban, azóta a török kultúra szerelmese. 5 éve szervez török kulturális programokat, 2,5 évig volt a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ kulturális koordinátora. Első törökországi útja óta gyűjti a török szakács- és gasztrokönyveket és minden lehetőséget kihasznál, hogy török barátaitól újabb és újabb recepteket és konyhai fortélyokat tanuljon meg. Újabban kis csoportos gasztro túrákat is szervez Isztambulba. Egyik álma, hogy a magyar közönséggel megismertesse a döneren és sült tejberizsen túli török konyhát.

Serena Lanji

Serena szerb. Délvidékről, Szabadkáról származik, de már évek óta Budapesten él. Hivatalosan a divat / design szakmában dolgozik, de imád és jól tud főzni magyaros, valamint szerb, bosnyák és egyéb balkáni ételeket. Otthonosan mozog a zsidó konyhában is. A színes délszláv kulturális környezet, két Izraelben eltöltött év, és egy családi cukrászda is terelte a divat mellett gasztro irányba is.

Csontos Sára

Sára még egyetemi évei alatt, egy ázsiai tanulmányút során kóstolt bele az autentikus kínai gasztronómiába, ami annyival magával ragadta, hogy pár év múlva már Dél-Kínában találta magát mint angoltanár. Egy kínai lakótársnak köszönhetően első kézből sajátította el az ország alapvető főzési technikáit, és közben igyekezett minél több helyre eljutni és minél több ételt megkóstolni. 3 év után, Magyarországra visszatérve, már kínai gasztrosétát vezet a józsefvárosi kínai negyedben, ahol kedvenc fogásaival és a kínai étkezési kultúrával ismerteti meg az érdeklődőket.

Molnár Viktor

Viktor közgazdász, edző és természetgyógyász. 16 évesen készítette el az első kínai ételét és ettől kezdve a gasztronómia magával ragadta. 10 éve dolgozik a vendéglátásban, évekig bármixerként keverte a koktélokat, majd a vegán életmód hatására az egészséges ételek készítésének világában merült el. Azóta több főzőtanfolyamot is vezetett vidéken és Pesten is.

Nagy László

László több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a cukrászat területén. A szakmai alapokat az Átrium Hyatt Szállodában szerezte meg, majd a Gerbeaud Cukrászdában is dolgozott. Freelance cukrászként számos bemutatót tartott és tart különböző gasztronómiai rendezvényeken. Fő profiljai közé tartozik: dísztorták, figurás torták, esküvői torták, tányérdesszertek és minitorták elkészítése.

Hérics Máté

Máté elismert mestercukrász. Már gyerekkora óta tudja, hogy konyhán szeretne dolgozni. Kreativitásának, szakértelmének köszönhetően abban az étteremben lett cukrászséf, ahol 14 évvel ezelőtt a pályát tanulóként kezdte. Szereti az új és különleges desszerteket, de a friss, meleg péksüteményeket is imádja. Szerinte két fontos tényező biztosan szükséges a vendégek figyelmének felkeltéséhez és megtartásához: az újdonság és az érdekesség. Legyen az klasszikus, vagy különleges desszert, e két értéket mindig kombinálja új kreációban is.

Pásztor Évi

Éva szakács-cukrász végzettségű. A Taverna Rt. Éttermeiben dolgozott, szakácsként majd séfhelyettesként is. Később a Hyatt Regency Budapest és a Novotel Centrum csapatának tagja is volt. Angliában töltött 2,5 évet szakács, cukrász, majd éttermi supervisorként. Jelenleg a Szinergia Üzleti Szakképző Iskola Taverna Tagintézményében cukrász szakoktatóként tanít.

Pinczel Orsolya

Orsi művészettörténeti végzettsége mellett, mindig is imádott sütni-főzni, kísérletezni a fűszerekkel, legyen akár a végeredmény sós vagy édes. Szívéhez közel áll az indiai és az ázsiai konyha, de - most már cukrászként - a francia desszertvilág az, ahol igazán legyökerezett. Ez annak is köszönhető, hogy gyökerei francia ősökhöz nyúlnak vissza, így minden kis fortélyt elleshetett. Ennek megfelelően nálunk is a francia desszertek világába kalauzol el titeket, mellette pedig a csokis desszertekről tanulhattok tőle.

Gálvölgyi Rita

Rita eredeti szakmáját tekintve adótanácsadó, emellett azonban cukrásznak tanult és belevetette magát az édességek rengetegébe, főként a formatorták és különleges desszertek világába. Évek óta barátai esküvőire készíti a desszerteket, tortákat, de a rétestésztát is hibátlanul húzza. A csokoládé a legfőbb alapanyag, mely teljesen elvarázsolta, szívesen kísérletez és adja át a csokoládé iránti szeretetét másoknak is. Több éve segíti a Csokiműhelyünk munkáját, céges és privát csokoládé rendezvényen illetve édesség fesztiválokon bemutatót tart.

Csiszér Edina

Edina évek óta a Chefparade állandó dekoratőre, és a Csokiműhely egyedi megrendeléseinek dizájn szakértője. A MOME fotográfia, és design manager szakain végzett. A fotózás mellett látványtervezéssel is foglalkozik, ahol a munkáiban a desszertek egyre fontosabb látványelemként jelentek meg. Ezért kezdett el a dizájnjuk egyedivé varázsolásával foglalkozni. Mottója: mindenkiben van kreativitás! Évek óta tart kézműves foglalkozásokat gyerekeknek, ahol a mottója mindig bebizonyosodni látszik. Miért ne lehetne a desszertünk is kreatív?

Borsos Péter

Peti a főiskolát hátrahagyva cukrásznak állt, hogy azt csinálhassa, amit gyerekkora óta szeret: az alkotókészségét kiélhesse a sütésben, főzésben. Szeret új dolgokat kipróbálni, meglátása szerint a kreativitásnak -közhellyel élve - csak a képzelet szabhat határokat. Szívéhez legközelebb a különféle "mentes" sütikkel való kísérletezés áll, az ételintoleranciások nagy örömére.

Püski Márta

Márti a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerzett diplomát. Az egyetemi évei alatt egyre nagyobb hangsúlyt kapott az életében az egészséges táplálkozás, a prevenció. Sokat olvasott és kísérletezett a hozzávalók kombinálási lehetőségeivel, hogy tökéletes és élvezhető megoldásokat találjon. 4 éve süt-főz a családjának gluténmentesen, így számos recepttel, tapasztalattal gazdagodva adja át tanácsait és tudását az érdeklődőknek.

Mészáros Kriszta

Kriszta eredetileg közgazdász végzettségű, de egy kis franciaországi kitérő után pár évvel ezelőtt kitanulta a cukrászmesterséget. Jelenleg pénzügyi területen dolgozik főállásban, de a gasztronómia szerelmese. Rendszeresen szervez lakáséttermi vacsorákat és a Restaurant Day magyarországi nagykövete. Szívesen kísérletezik különleges gyümölcsökkel és távoli konyhák fűszereivel.

Bellovits Kinga

Kinga eredeti szakmáját tekintve német nemzetiségi óvónéni. Főállásban egy hazai óvodában dolgozik, de korábban szerzett gyakorlatot Németországban is. Kislány kora óta érdekli a konyha művészete, nagymamájával sokszor sütöttek közösen. Azóta is rengeteget süt-főz, szívesen próbál ki új recepteket és különösen élvezi azokat a gyerekek szájíze szerint alakítani, velük közösen alkotni- mind a Chefparade Főzőiskolában, mind az ovis csoportjaiban.

Bisztriczky Fanni

Fanni már jó ideje erősíti a Chefparade csapatát. Szerinte a legjobb bulik mindig a konyhában vannak. Ez már gyermekkorában is így volt, folyton a konyhában nyüzsgött. Édesanyjától és nagynénjétől leste el a főzés fortélyait. Aztán felnőtt, lediplomázott, majd cukrász lett. Tartott főzőkurzusokat gyerekeknek és felnőtteknek, magyaroknak és külföldieknek, emellett rendelésre tortákat sütött. Munkatársait türelmemmel és precizitással, barátait és vendégeit pedig a sütijeivel bűvöli el.

Meretei Boglárka

Bogi főállásban óvónéni, mellette pedig táplálkozási tanácsadó, gyermektáplálkozási szakember, és ifjúságsegítő. Ebből fakadóan több korosztállyal is dolgozik. 6 éve foglalkozik fiatalokkal és gyerekekkel, szívesen alkalmazza a főzést rekreációs, és élménypedagógiai céllal egyaránt. Szakterülete az egészséges életmódra nevelés. A Chefparade csapatához 2015 szeptemberében csatlakozott zsúr animátorként, de két éve már kurzusokat és gyerektáborokat is tart.

Dinnyés Annamária

Ancsi főállásban mozgásfejlesztéssel foglalkozik, több mint 10 éve dolgozik gyerekekkel. A Chefparade csapatába 2016 tavaszán került. Zsúr animátorként lelkesen hasznosítja nagymamájától és édesanyjától ellesett fortélyokat. A sütés-főzés és a gyerekek szeretete minden közösen elkészített étel és sütemény ízén érződik.

Katona Masa

Masa igazi freelance tanárnő, sok helyen dolgozik. Kislány kora óta érdekli a konyha művészete, különösen a cukrászat. Rengeteget süt-főz, szívesen próbál ki új recepteket és különösen élvezi azokat a gyerekek szájíze szerint alakítani, velük közösen alkotni.

Takács Boglárka

Boglárka eredetileg vendéglátós végzettségű, de sok éve már a sport az életének a központi része. Aerobic edzőként végzett 2004-ben, de jelenlegi vállalkozásában személyi edzéssel, csoportos órákkal, valamint táplálkozási tanácsadással foglalkozik. Sokaknak segít életmódváltásban, az egészséges alapanyagok beszerzésében, elkészítésében, abban, hogy időhiány miatt mit-hogyan lehet gyorsan megcsinálni vagy a nehézségeket leküzdeni, ha valaki ételallergiás.