• Név
  • E-mail

Steak világa: vöröshúsok és vörösborok

Egyik legnépszerűbb kurzusunkra jelentkezhetsz, ahol a nemes alapanyagokat - a vörös húsokat -megtanuljuk méltó módon felhasználni: vágni, szeletelni, pácolni és villámpácolni, sütni és hirtelensütni. Tudjuk, hogy a bélszín melyik részéből mit készítsünk?

Tapasztalataink szerint a többség fél a steak sütéstől, most szakavatott séfünk eloszlatja a félelmeket és meglátjuk mi a különbség a raw, rare, medium rare és well done steakek között. Továbbá egyszerű és pompás steakszószokat és köreteket domborítunk. Ezen az estén remek borokat is párosítunk a fogások mellé:

Bolyki Indián Nyár 2014/2015 - tatár beefsteak. Egy jó tatár beefsteak fűszeres és pikáns, amit egy lágy, selymes friss vörössel egészítünk ki, hogy az ízek kiteljesedjenek. A Bolyki Indián Nyár pont egy ilyen választás, aminek legfontosabb tulajdonsága az, hogy egy igazi friss, hosszú bisztróbor, izgalmas, hihetetlenül illatos és nagyon finom. Kell ennél több?

Heimann merlot 2014/2015 - kezdésnek, illetve a köretekkel, mártásokkal operálóknak. A merlot egy igazán népszerű fajta, mert önmagában is kitűnő, illetve étel mellé is passzol, egyszerre gyümölcsös és gazdag. Mi azért választottuk, mert a merlot-t általában a cabernet sauvignon egy hajlékonyabb, kevésbé határozott testvéreként is emlegetik, a kisebb tannin tartalma és kevésbé strukturáltsága miatt, így ezt egyaránt ajánljuk bemelegítésnek, illetve a steak mártások kedvelőinek. A Heimann merlot-t egy kis syrah beütéssel fűszerezett, nagyhordós érlelésű kitűnő tétel.

Gere cabernet sauvignon barrique 2012 - ez a jól átsült fűszeres steakhez, 100% húsevőknek. Az igazi, minden köret nélkül is ízletes medium és well-done steakek elengedhetetlen kísérője a cabernet sauvignon. A Gere pincészetre esett a választásunk, tőlük is a barrique-olt változat. Az érlelés ad egy plusz fűszeres, vastag ízt a bornak, ugyanakkor nem fedi el az amúgy is gazdag, zamatos ízvilágot.

Ez a kurzusunk csak prémium italcsomaggal vehető igénybe. Amennyiben voucherrel szeretne jelentkezni, kérjük ellenőrizze, hogy a voucher hátoldalán van-e prémium italcsomagra jogosító matrica. Amennyiben nincs, a kurzus előtt személyesen rendezni kérjük az italcsomag árát, ami 2990 Ft/fő!

Menü

  • Hús előkészítése, hártyázás, vágás
  • Tatár beefsteak
  • Bélszín, fehérboros zöldborsmártás, steak burgonya
  • Sertésszűz tournedos, baconbe tekert ceruzabab, sült zöldségek

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2018. Január 12.
Péntek 18:00
Szombat 15:00
Helyszín 1023 Budapest, Bécsi út 27. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3 óra
  • Létszám: 12 fő
  • Nehézség:

Árak 1 fő / alkalom = 14.990,- + 2.990,-(italcsomag) = 17.980,-
(aki "prémium italcsomag" nélküli voucherrel rendelkezik, annak az italcsomag felárat a kurzus előtt a helyszínen rendeznie kell)