• Név
  • E-mail

Steak világa: szárnyasok és fehérborok

Ha már sütöttünk kacsát vagy libát, valószínűleg megtapasztaltuk, hogy mégsem olyan könnyű tökéletes eredményt elérni, mint ahogy elsőre gondoljuk vagy ahogy a szakácskönyvek írják. Ma három önmagában is remek húsételt készítünk, és meglátjuk, hogyan kell libamájat hirtelen sütni úgy,hogy az ne essen szét, kacsamellet ropogósra vagy éppen rozéra sütni, illetve a csirkéről is hallunk újdonságokat. A húsokhoz köretként zöldséget, gyümölcsöt, tésztát, és szószt is készítünk, ami legalább annyira összetett, mint a szárnyasok sütése.

Figyelem! Ez a kurzusunk csak prémium italcsomaggal vehető igénybe. Amennyiben voucherrel szeretne jelentkezni, kérjük ellenőrizze, hogy a voucher hátoldalán van-e prémium italcsomagra jogosító matrica. Amennyiben nincs, a kurzus előtt személyesen rendezni kérjük az italcsomag árát, ami 2990 Ft/fő!

Három bor, amelyeket az ételek mellé kínálunk:

Gere Frici Gyöngyözőbor 2015: Tavaszi borlapunkban Gere Andi gyöngyöző bora is szerepel, amit örömmel választottunk a fehérhúsok kísérőjeként is. Geréék reduktív gyöngyözőbora olaszrizling és chardonnay házasításából, szén-dioxid hozzáadásával készült, évről-évre egyre frissítőbb. Könnyű, gyümölcsös és nagyon pezseg. Legalább olyan remek kísérője a libamájnak, mint általában a szárnyasoknak vagy magában aperitifként.

Laposa Rajnai Rizling 2015: 100% rizling. Rajnai Rizling alapú házasítás, Olaszrizlinggel kiegészítve Badacsony legszebb déli lejtőiről, a Laposa Borbirtokról. Gyümölcsös és ásványos, komplex illattal rendelkezik. 13-14 fokon ajánljuk, tökéletesen passzol a supreme csirke mellé készített gombaraguhoz. Főleg szárnyasokhoz, grill zöldségekhez és fűszeres kecskesajtokhoz remek párosítás.

Konyári Loliense fehér 2015: Tudjuk, hogy a kacsa olyan szárnyas, amelyhez a fehér, rosé és a vösörborok közül mind találunk kitűnő párosítást. Ma a fehérborok kerültek fõszerepbe, így ezek közül még egy különlegesen illatos és gazdag bort ajánlunk: a Konyári Loliense, sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling házasításából készült és alkoholtartalmában a mai három bor közül a legmagasabb 13,5%-os. Ízében a vibráló sauvignon blanc a burgonyatorta simaságát egészíti ki, a hosszú, selymes chardonnay a kacsamell aromáit erősíti fel, a ropogós olaszrizling pedig remek kiegészítõje az édeskésen kesernyés gránátalmaszósznak.

Menü

  • Kacsamell - parajos burgonyatortával, gránátalmaszósszal
  • Supreme csirke - illatos gombaraguval - papardellével
  • Rostonsült libamáj - grillezett mézes fügével - pirított kalács

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2018. Február 23.
Péntek 18:00
Csütörtök 18:00
Helyszín 1023 Budapest, Bécsi út 27. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3 óra
  • Létszám: 12 fő
  • Nehézség:

Árak 1 fő / alkalom = 14.990,- + 2.990,- (italcsomag) = 17.980,-
(aki "prémium italcsomag" nélküli voucherrel rendelkezik, annak az italcsomag felárat a kurzus előtt a helyszínen rendeznie kell)