• Név
  • E-mail

Indonézia

Az indonéz konyha sokszínű és komplex: arab, indiai, kínai hatások egyaránt alakították - nem beszélve arról, hogy ez a hatalmas ország közel 6000 lakott szigetből áll, ahol majdnem mindenütt megtalálhatók az egyedi sajátosságok. Ma este a kedvenc fogásainkat hoztuk el, amelyek - úgy véljük - legjobban alkalmazkodnak az európai ízléshez és amelyek alapanyagai is beszerezhetők. A legismertebb és legnépszerűbb nemzeti ikonikus fogással kezdünk: a Nasi Goreng, wokban sült rizs paradicsom szósszal, tojással és zöldségekkel. Utána egy Java szigetéről származó saláta jön: Gado Gado sok zöldséggel, rákszirommal, mogyorós saté szósszal. Főételünk Bali szigetéről chicken kare (azaz csirke curry) friss sárga fűszerpasztával és helyi roti canai kenyérrel. Ugyan édeskések (is) az ízek, de ha kívánnánk desszertet, az is lesz: a kínai eredetű onde-onde, amihez ragadós rizsből és édes bab töltelékből formázunk labdácskákat és forró olajban sütjük ki.

Menü

  • Nasi Goreng, Sambal Tomat – indonéz sült rizs, paradicsom szósszal, tojással és zöldségekkel
  • Gado Gado Salad, Peanut Sate Sauce, fehér és zöld saláta sok zöldséggel, rákszirommal, mogyorós szósszal
  • Kare Ayam, Roti Canai - indonéz csirke curry, friss roti kenyérrel
  • Onde-Onde – rizsgolyók édesbabpasztával

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2019. Április 25.
Csütörtök 18:00
Szerda 18:00
Helyszín 1094 Budapest, Páva utca 13. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3 óra
  • Létszám: 10 fő
  • Nehézség:

Árak 1 fő / alkalom = 15.990,-
2 fő / alkalom = 26.990,-