• Név
  • E-mail

Dél - Toszkán finomságok

Ezt a kurzust Toszkána déli határáról, Grosseto környékéről hoztuk - igazi klasszikus receptekkel, ámde-mégsem sztereotip hozzávalókkal. Akkoriból erednek, amikor Toszkánában nemhogy orosz, amerikai vagy angol turisták, de még talán rómaiak sem lepték el. Amikor még Dél-Toszkána mocsaras vidék volt, és földművelők és vadászok lakták. Pl. fehérbabos pancettás ribollita levest ettek igazi toszkán kenyérrel. Vagy maradék kenyérből csináltak salátát. Vagy vaddisznóra vadásztak, amiből remek sugo-t főztek. Majd egy téli fűszerezésű mézes sütit is sütöttek hozzá...

Menü

  • Ribollita toscana / Újrafőzőtt leves sok zöldséggel, babbal és szalonnával
  • Panzanella / Toszkán kenyérsaláta
  • Sugo di cinghiale / Paradicsomos vaddisznóragu papardelle tésztával
  • Panforte senese / Sziena-i mézes-gyömbéres sütemény

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2019. Március 24.
Vasárnap 16:00
Vasárnap 10:00
Helyszín 1023 Budapest, Bécsi út 27. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3 óra
  • Létszám: 10 fő
  • Nehézség:

Ami még érdekelhet...

Provence finomságai2019-03-25 18:00