• Név
  • E-mail

Balkáni lakoma

A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, benne talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen, főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér-, és desszertkultúra jellemzi.

Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze egy nagy lakomára: elsőként egy eredetileg bolgár Sopska saláta vár minket igazi juhsajttal. Majd Gibanicát készítünk túróval és spenóttal szerb módra kerek formában, de azért átnézzük a tekerési és a rétegezési módokat. Majd jön a két legikonikusabb fogás: Pljeskavica és Chevapchichi tálak – áttekintve a húskészítést, a kiegészítők sorát, mit mivel, hogyan együnk, tálaljunk. Zárásnak pedig egy boszniai eredetűt hideg piskóta desszert a Hurmasice. Kurzusvezető: Serena Lanji

Menü

  • Sopszka saláta
  • Spenótos-túrós gibanica
  • Pljeskavica & Ćevapčići pitával, ajvarral és grillezett paprikával
  • Hurmasice (piskóta desszert)

Ételallergia és ételintoleranica információk

Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.

Dátum 2018. Február 17.
Szombat 16:00
Szombat 16:00
Helyszín 1023 Budapest, Bécsi út 27. További kurzusok még itt...
  • időtartam: 3,5 óra
  • Létszám: 10 fő
  • Nehézség:

Árak 1 fő / alkalom = 14.990,-
2 fő / alkalom = 25.990,-