• Név
  • E-mail

Az állandó csapat

Bartal Sándor

Sanya a Chefparade "születése" óta velünk van - több mint 1000 kurzussal a háta mögött Ő a Chefparade Rendezvényközpont konyhafőnöke. Kedvence a fúziós konyha, modern és hagyományos magyaros ételek, valamint húsok, halak készítése. Egyébként 33 éves, szakács végzettségű. Dolgozott több belvárosi, modern, francia és olasz étteremben, valamint több főzőműsorban dublőr szakácsként.

Paul Mizener

Paul a britt Edinburgh-ben született. A skót főváros, Aberdeen és a Shetland-szigetek legjobb éttermeiben és szállodáiban tökéletesítette szakács tudományát. 2008 óta él Magyarországon. A Chefparade rezidens chefje, emellett több hazai és külföldi gasztroprojektben vesz részt, mint tanácsadó. Szenvedélyesen rajong a brit, amerikai és francia ételekért, valamint a halakért és a tenger gyümölcseiért.

Bogdány Gábor

Gábor (aka Bogi) 20 éve űzi ezt a mesterséget: a nagyvilágban sokfele szerzett tapasztalatot. Dolgozott családi vendéglőkben, hotelekben, hajón, illetve rendezvényeken és a catering szakmában is. 2016 óta Chefparade rezidens. A húsok, vadak és halak szerelmese, de szenvedélyesen hisz az egyszerű és jóízű ételekben – és ennek szellemében dolgozik.

Kócsa László

László végzettségét tekintve közgazdász, 12 évet tréning-szakmában eltöltött év után alapította Chefparade Főzőiskolát. Régóta műkedvelő szakács, a kurzusok tekintélyes részének születésekor is ott bábáskodott. Kedvence az ázsiai konyha, Indiától Szingapúrig, de mindent örömmel fogyaszt, főz, kísérletez, fúzionál, ami egzotikus és sok fűszert tartalmaz.

Sokacz Bernadett

Bernadett Veszprémben végzett idegenforgalom és szálloda szakon. Több éven át Spanyolországban (Ibiza, Tenerife, Mallorca) turisztikai szolgáltatásokkal foglalkozott - és a spanyol, illetve a mediterrán konyhát is jól megismerte. Kurzusainkon megosztja Veletek minden tudását!

Sipos Barbara

Barbara nyitás óta az etyeki Chefparade Country házigazdája és szervezője. Közgázos végzettségű, az irodai munka mellett órákat is tart, mind egyéni, mind céges rendezvényeket. Kedvencei a friss olasz tészták és zöldségek, valamint otthonosan mozog a regionális olasz és francia konyhák terén is, melyeket jól „háttértámogatja” az etyeki stúdió és a fűszerkert „autenikus” környezete.


Vendégszakácsaink

Lelkes Heni

Heni kicsi korától kezdve alkotó személyiség. A rajzolás és festés mellett kreativitását a sütésben éli ki leginkább, amit aztán szakmájának is választott. Főiskola mellett végezte el a cukrásziskolát, majd több budapesti neves cukrászdában szerzett tapasztalatot. Imád kísérletezni az ízekkel és textúrákkal.

Gáspár Péter

Gazsi író, idegenvezető, francia-történelem szakos tanár. Főállásban egy utazás irodában dolgozik. Az elmúlt tíz évben jobbára a dél-kelet ázsiai térségre specializálódott, az ottani életérzések, benyomások, a buddhizmus ezer arca, a táj földrajza, a monszun, a térség történelme és kultúrái varázsolták el. Külön örömforrásként mélyedt el a kezdetektől fogva a térség lenyűgöző gasztronómiájában.

Kiss Kálmán

Kálmi már gyerekkora óta szeret a konyhában tenni-venni. Közel 10 éve a vendéglátásban dolgozik és szinte minden területen kipróbálta magát, míg végül rájött, hogy a konyha az ő igazi világa és kikötött nálunk. Pár évig csapatunk állandó tagja volt, de szakmailag új kihívások elé nézve egy budapesti menő étterem konyhafőnökeként remekel. Szeret az ízekkel kísérlezetni, és a hagyományos ételeket új köntösbe bújtatni. Vendék szakácsként osztja meg a kurzusokon tapasztalatát és tudását.

Hende Szabolcs

Szabolcs szakács végzettségű, 30 éves íz-kalandor és csillapíthatatlan felfedező, 3 éve tart órákat nálunk. Sodorta az élet high-end kategóriás étterembe, mint például a budapesti Nobu, de ott volt a kultikus Lövőház utcai Nemo nyitásánál is, és több szezont lehúzott Horvátországban is. Halak és húsok a fő szakterülete, de izgalmas kihívásként éli meg nemzetközi, modern ételkészítési technikákat társítani a nagyvilág ízeivel.

Zoboki Zoltán

Zoboki Zoltán mesterszakács, 1981 óta van a szakmában. Ez idő alatt számos étteremben és szállodában volt séf és bemutató séf, számos szakács versenyen szerepelt eredményesen. Európa szerte gyűjtött tapasztalatokat és rutint Olaszországtól Skandináviáig, hogy otthon legyen az improvizatív és kifinomult ételek készítésében egyaránt.

Yusuke Fukui

Yusuke Fukui Toyama Japánban született és 20 éves korában 1991-ben került Magyarországra, ahol képzőművészetet tanult. Az országunkat (és a modern képzőművészetet is) annyira megszerette, hogy azóta is itt él és alkot, és jól megtanult magyarul. Szakmája mellett hazája konyhájának nagy rajongója és nagykövete: örülünk, hogy Ő vezethet minket a sushi készítés és általában a japán konyha világába.

Lien Nguyen

Lien Hanoi-ban (Vietnam) született, ahonnan Moszkván keresztül Magyarországra vezetett az útja. Ennek immár több mint 30 éve: jól tud magyarul is, de ápolja a gyökereket Vietnamban élő családjával is. Napközben műszaki-természettudományos munkát végez, este pedig többek között főzéssel lazít: jobbnál jobb vietnami, thai és általában dél-ázsiai fogásokkal - immár nemcsak barátai, hanem főzőiskolánk vendégeinek örömére is.

Környei Márk

Márk korábban szakácsként és séfként dolgozott, Budapest mellett, többek között Dublinban és Münchenben is. Ázsiai ételekkel már több mint 8 éve foglalkozik, mely idő alatt dolgozott együtt japán, thai, koreai, filippino, kínai és mongol szakácsokkal is. Utazásai során is az ázsiai országokat részesíti előnyben, ahol főként a gasztro kalandokat keresi. Jelenleg főállásban a Wokzilla ázsiai étterem tulajdonosa és szakmai vezetője.

Somlai Dániel

Dani végzettségét tekintve közgazdász, üzleti tanácsadó és projektvezető karrier áll mögötte. Éveket tanult, dolgozott Nyugat-Európa különböző városaiban, ahol újabb és újabb nemzetek konyhájába kóstolt bele, valamint hátizsákos turistaként fedezte fel India, Dél-Kelet-Ázsia izgalmas színes gasztro világát, hogy az azóta az általa gyakran szervezett vendégségek révén barátai és családja „privát szakácsa” legyen.

Jancsa Jani

Jani a város, vagy talán az ország legnagyobb burgerfanatikusa és második generációs food és video bloggere - civilben pénzügyi elemző. Tősgyökeres budapesti fiatalember, aki több száz különböző burgert kóstolt már itthon és külföldön, valamint a város egyik legnaprakészebb burgerezőjének Bamba Marhának is a kreatív séfje és társtulajdonosa.

Vincze Gábor

Gábor több mint 20 éves szakács múlttal dolgozott már catering cégek, éttermek, szállodák konyháján Németországban és Olaszországban is. Segédkezett több magyar és olasz étterem, kis és nagy konyha beindításánál Budapesten. A Chefparade-nál főleg olasz és húsos kurzusokat tart és évek óta „Klasszikus konyhai alapok” tanfolyam házigazdája.

Rohit Kumar

Rohit India fővárosában, Új Delhiben született, nőtt fel és lett szakács. Később Goára került ahol az ottani Institute of Hotel Management iskolában tanult tovább. Több mint 10 évet dolgozott számos indiai étteremben Indiában és Európában. 2 éve Magyarországon él. Rohit területe a pán-indiai gasztronómia, ahova elkalauzolja a fűszeres ízek barátait.

Nicola Dal Bianco

Nicola Velence tartományából, a habzóbor földjéről érkezett. Eredetileg IT-s és műszaki végzettségű, de jó pár éve a vendéglátásban dolgozik, sőt itthon szakács oklevelet is szerzett már. A szerelem hozta Budapestre és itt is főzésből élt/él. Sokáig a házi tésztáiról híres Due Spaghi étterem oszlopos tagja volt, de ma már inkább privát séfként ténykedik. Szakterülete az észak-olasz konyha és a friss tészták világa.

Páder Balázs

Balázs jogot végzett, de gyerekkora óta nem mozdult ki a konyhából. Édesanyja hosszabb időn keresztül élt a valaha volt Szovjetunióban, rokonsága révén pedig első kézből ismeri az orosz, ukrán és szerb konyha ételeit, jellegzetességeit. Bármit szívesen kipróbál és megkóstol, de a szívéhez a magyaron kívül mégis e két nemzet főztje áll a legközelebb - na és az új szerelem, a toszkán konyha.

Tóth Ágnes

Ági 2005-ben járt először Törökországban, azóta a török kultúra szerelmese. 5 éve szervez török kulturális programokat, 2,5 évig volt a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ kulturális koordinátora. Első törökországi útja óta gyűjti a török szakács- és gasztrokönyveket és minden lehetőséget kihasznál, hogy török barátaitól újabb és újabb recepteket és konyhai fortélyokat tanuljon meg. Újabban kis csoportos gasztro túrákat is szervez Isztambulba. Egyik álma, hogy a magyar közönséggel megismertesse a döneren és sült tejberizsen túli török konyhát.

Serena Lanji

Serena szerb. Délvidékről, Szabadkáról származik, de már évek óta Budapesten él. Hivatalosan a divat / design szakmában dolgozik, de imád és jól tud főzni magyaros, valamint szerb, bosnyák és egyéb balkáni ételeket. Otthonosan mozog a zsidó konyhában is. A színes délszláv kulturális környezet, két Izraelben eltöltött év, és egy családi cukrászda is terelte a divat mellett gasztro irányba is.

Molnár Viktor

Viktor közgazdász, edző és természetgyógyász. 16 évesen készítette el az első kínai ételét és ettől kezdve a gasztronómia magával ragadta. 10 éve dolgozik a vendéglátásban, évekig bármixerként keverte a koktélokat, majd a vegán életmód hatására az egészséges ételek készítésének világában merült el. Azóta több főzőtanfolyamot is vezetett vidéken és Pesten is.

Nagy László

László több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a cukrászat területén. A szakmai alapokat az Átrium Hyatt Szállodában szerezte meg, majd a Gerbeaud Cukrászdában is dolgozott. Freelance cukrászként számos bemutatót tartott és tart különböző gasztronómiai rendezvényeken. Fő profiljai közé tartozik: dísztorták, figurás torták, esküvői torták, tányérdesszertek és minitorták elkészítése.

Pinczel Orsolya

Orsi művészettörténeti végzettsége mellett, mindig is imádott sütni-főzni, kísérletezni a fűszerekkel, legyen akár a végeredmény sós vagy édes. Szívéhez közel áll az indiai és az ázsiai konyha, de - most már cukrászként - a francia desszertvilág az, ahol igazán legyökerezett. Ez annak is köszönhető, hogy gyökerei francia ősökhöz nyúlnak vissza, így minden kis fortélyt elleshetett. Ennek megfelelően nálunk is a francia desszertek világába kalauzol el titeket, mellette pedig a csokis desszertekről tanulhattok tőle.

Gálvölgyi Rita

Rita eredeti szakmáját tekintve adótanácsadó, emellett azonban cukrásznak tanult és belevetette magát az édességek rengetegébe, főként a formatorták és különleges desszertek világába. Évek óta barátai esküvőire készíti a desszerteket, tortákat, de a rétestésztát is hibátlanul húzza. A csokoládé a legfőbb alapanyag, mely teljesen elvarázsolta, szívesen kísérletez és adja át a csokoládé iránti szeretetét másoknak is. Több éve segíti a Csokiműhelyünk munkáját, céges és privát csokoládé rendezvényen illetve édesség fesztiválokon bemutatót tart.

Borsos Péter

Peti a főiskolát hátrahagyva cukrásznak állt, hogy azt csinálhassa, amit gyerekkora óta szeret: az alkotókészségét kiélhesse a sütésben, főzésben. Szeret új dolgokat kipróbálni, meglátása szerint a kreativitásnak -közhellyel élve - csak a képzelet szabhat határokat. Szívéhez legközelebb a különféle "mentes" sütikkel való kísérletezés áll, az ételintoleranciások nagy örömére.

Bisztriczky Fanni

Fanni már jó ideje erősíti a Chefparade csapatát. Szerinte a legjobb bulik mindig a konyhában vannak. Ez már gyermekkorában is így volt, folyton a konyhában nyüzsgött. Édesanyjától és nagynénjétől leste el a főzés fortélyait. Aztán felnőtt, lediplomázott, majd cukrász lett. Tartott főzőkurzusokat gyerekeknek és felnőtteknek, magyaroknak és külföldieknek, emellett rendelésre tortákat sütött. Munkatársait türelmemmel és precizitással, barátait és vendégeit pedig a sütijeivel bűvöli el.

Meretei Boglárka

Bogi főállásban óvónéni, mellette pedig táplálkozási tanácsadó, gyermektáplálkozási szakember, és ifjúságsegítő. Ebből fakadóan több korosztállyal is dolgozik. 6 éve foglalkozik fiatalokkal és gyerekekkel, szívesen alkalmazza a főzést rekreációs, és élménypedagógiai céllal egyaránt. Szakterülete az egészséges életmódra nevelés. A Chefparade csapatához 2015 szeptemberében csatlakozott zsúr animátorként, de két éve már kurzusokat és gyerektáborokat is tart.

Dinnyés Annamária

Ancsi főállásban mozgásfejlesztéssel foglalkozik, több mint 10 éve dolgozik gyerekekkel. A Chefparade csapatába 2016 tavaszán került. Zsúr animátorként és nyári főzőtábor vezetőként lelkesen hasznosítja nagymamájától és édesanyjától ellesett fortélyokat. A sütés-főzés és a gyerekek szeretete minden közösen elkészített étel és sütemény ízén érződik.

Katona Masa

Masa végzős hallgató az ELTE tanító szakán. Mindig is imádott sütni-főzni, és a Franciaországban töltött 1,5 év után, a konyhaművészet és desszertek világa olyan szenvedélyévé vált, hogy hazatérve a hobbija lett a hivatása. Nagy álma volt, hogy gyerekekkel együtt alkothasson a konyhában. 2015 óta a Chefparade csapatának tagjaként gyerekzsúrokon és a nyári táborokban készíti a lelkes kis kuktákkal a finomságokat.

Szatmáry Dóri

Dóri 26 éves, a Corvinus Egyetemen tanult marketinget. Mivel nagyon szereti a gyerekeket, már 2004 óta foglalkozik gyermekfelügyelettel. Három évet Londonban vigyázott kicsikre, így kiválóan beszél angolul. Csapatunkat a gyermekzsúrok lebonyolításával segíti, melyeket minden alkalommal a lehető legfelejthetetlenebbé próbál varázsolni, miközben Gabival közösen bevezeti a gyerekeket a főzés tudományába. Mivel nagyon édesszájú, így a kedvencei a csokizós gyerekzsúrok.