Meze-mania Görögország

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Meze nagyjából azt jelenti étvágygerjesztő falatka, vagy mondjuk előétel. Hasonlóan más mediterrán országokhoz Görögországban is tapasztalható, hogy milyen jól tud esni a délutáni melegben egy ital mellé valami könnyű, valami kevés. Görögföldön a meze kultúra otthon is dívik, de vannak mezedopoleíá-k is, spéci éttermek ahol csak falatkák vannak a menün, de minden tavernának is van vegyes meze tálja. Ezen a kurzuson ezekből adunk ízelítőt: igazi feta, igazi olívabogyók, görög joghurt, fűszerek, paprika, babok és persze friss, görög saláta és tzatziki házi pitával.

MENÜ

  • Garides saganaki / Paradicsomos, fetás sült rák
  • Keftedes / Görög húsgolyók
  • Xoriatiki salad / Görög saláta
  • Gigantes plaki / Sült óriás bab paradicsommal
  • Fáva / Sárgaborsókrém (Karpathos)
  • Tyropita feta / Hagyományos görög lepény
  • Tzatziki / Görög joghurtos uborkasaláta

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás