Gasztromozi: Napsütötte Toszkána - toszkán finomságok
Időtartam:
4 óra
Létszám: 20 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Chefparade Film és Gasztroklub - a gasztronómia és a film találkozása, és egy prémium moziérzés. Havonta egyszer egy "matiné" keretein belül, az adott filmhez kapcsolodó ételsort közösen megfőzzük/sütjük majd ezeket a finomságokat kényelmesen elhelyezkedve, függő fotelekből elfogyasztjuk, miközben elindul a film vetítése. Annyiban más, mint hagyományos főzőkurzusaink, hogy a menü elkészítése közösen zajlik: 2-3 fős csapatokban készítünk el egy-egy fogást az egész társaság részére, majd tálalunk és indítjuk a filmnézéssel egybekötött vacsorát! (Kb. 1,5 óra főzés + 1,5 - 2 óra mozizás - falatozás! )
Napsütötte Toszkána - amerikai vígjáték, 113 perc, 2003
Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.
A film eredeti nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre!
Napsütötte Toszkána - amerikai vígjáték, 113 perc, 2003
Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.
A film eredeti nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre!
MENÜ
- Pappa al pomodoro / Toszkán paradicsomleves
- Zucchini bruschetta / Cukkini bruschetta
- Gnudi toscani con ricotta e spinaci / Toszkán tészta ricottából és spenótból
- Guancia di vitello brasata con vino tinto / Vörösboros borjúpofa, trikolor zöldségpüré
- Zuppa inglese / Babapiskóta, cseresznyelikőr, vaníliakrém, csokoládé
Ételallergia és ételintorelancia információk
Kérjük, jelentkezésnél a megjegyzés rovatban jelezd, ha ételallergia merül fel egyik vagy másik résztvevőnél. Igyekszünk megoldani, de nem minden esetben tudjuk garantálni a helyettesítő termék biztosítását. Különösen igaz ez a közösen-, vagy demo főzés során elkészített fogásokra.
Allergének
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.