Dél-Toszkán finomságok

Időtartam: 3 óra
Létszám: 12 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ezt a kurzust Toszkána déli határáról, Grosseto környékéről hoztuk - igazi klasszikus receptekkel, ámde mégsem sztereotíp hozzávalókkal. Akkoriból erednek, amikor Dél-Toszkána még mocsaras vidék volt, és földművelők, vadászok lakták. A kurzuson, a vidéki munkában megfáradt, szegény ember ételeit mutatjuk be, amelyek laktatóak, finomak, mégis olcsó alapanyagokból készülnek. Mint a kenyérrel sűrített, "újrafőzött" zöldségleves, a Ribollita, amit szalonnával teszünk tartalmasabbá, a Panzanella kenyérsaláta, ami egy igazi maradékmentő étel szikkadt kenyérrel és rengeteg friss zöldséggel. Készítünk egy "sugo-t" vaddisznóval, ami a Toszkán vidéken élőknek egyet jelent a családi hagyományokkal, otthoni ízekkel, végezetül pedig egy igazi siennai, fűszeres édességet, a Panforte senese-t.

MENÜ

  • Crostini neri / Májas pirítós
  • Ribollita / "Újrafőzött zöldségleves"
  • Panzanella / Toszkán kenyérsaláta
  • Sugo di cinghiale e pappardelle / Paradicsomos vaddisznóragu, pappardelle
  • Zuppa inglese / Babapiskóta, cseresznyelikőr, vaníliakrém, csokoládé

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.

HASHTAGIFY

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Általános kurzus információk

A kurzusainkon a résztvevők párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink kb. 3-4 óra hosszúak. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 8-10 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Felnőtt kurzusainkat felnőtteknek ajánljuk, a 12 éven felüli gyerekeket a kurzus nehézségi fokától függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat ebben az esetben mindkét főnek teljes áron számítjuk. 

Kurzus árak

Italfogyasztás