Dél-Toszkán finomságok
Időtartam:
3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
Ezt a kurzust Toszkána déli határáról, Grosseto környékéről hoztuk - igazi klasszikus receptekkel, ámde mégsem sztereotíp hozzávalókkal. Akkoriból erednek, amikor Dél-Toszkána még mocsaras vidék volt, és földművelők, vadászok lakták. A kurzuson, a vidéki munkában megfáradt, szegény ember ételeit mutatjuk be, amelyek laktatóak, finomak, mégis olcsó alapanyagokból készülnek. Mint a kenyérrel sűrített, "újrafőzött" zöldségleves, a Ribollita, amit szalonnával teszünk tartalmasabbá, a Panzanella kenyérsaláta, ami egy igazi maradékmentő étel szikkadt kenyérrel és rengeteg friss zöldséggel. Készítünk egy "sugo-t" vaddisznóval, ami a Toszkán vidéken élőknek egyet jelent a családi hagyományokkal, otthoni ízekkel, végezetül pedig egy igazi siennai, fűszeres édességet, a Panforte senese-t.
MENÜ
- Crostini neri / Májas pirítós
- Ribollita / "Újrafőzött zöldségleves"
- Panzanella / Toszkán kenyérsaláta
- Sugo di cinghiale e pappardelle / Paradicsomos vaddisznóragu, pappardelle
- Zuppa inglese / Babapiskóta, cseresznyelikőr, vaníliakrém, csokoládé
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy hely szabadul fel.